Voormalig Dead Island 2 ontwikkelaar vraagt faillissement aan

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Voormalig Dead Island 2 ontwikkelaar vraagt faillissement aan

Eerder deze maand maakte Deep Silver bekend dat ontwikkelaar Yager Productions, onderdeel van Yager Development, momenteel niet meer werkt aan Dead Island 2. Het lijkt dat zij deze scheiding verstrekkende gevolgen heeft gehad gezien Yager Productions faillissement heeft aangevraagd.

Yager Production, een sub-divisie binnen de studio Yager Developments heeft vandaag een faillissement aangevraagd naar aanleiding van het verbreken van diens samenwerking met Deep Silver voor het creëren van Dead Island 2. Op de vraag naar de reden geeft manager Timo Ullmann aan dat dit nodig was om de studio te reorganiseren en diens medewerkers te beschermen.

Het maken van Dead Island 2 was het doel waarvoor de studio opgericht is, dus als de samenwerking stopt vervalt ook deze gehele divisie. Ullman geeft aan dat het faillissement op dit moment de meest logische optie is, al weten ze nog niet precies hoe ze het nu verder gaan aanpakken. Ze gaan de komende tijd kijken wat de beste opties gaan zijn voor deze sub-divisie.

Deep Silver gaf begin juli al aan dat de samenwerking kwam te vervallen, maar dat dit niet het einde betekend voor Dead Island 2.
Met Dead Island 2 zijn we altijd toegewijd geweest om een goede titel uit te brengen en de sequel die fans verdienen. Na zorgvuldig overwegen hebben we besloten om afscheid te nemen van ontwikkelaar Yager. Maar we blijven werken om onze visie tot leven te laten komen en zullen later meer informatie kunnen geven.
Ullman geeft aan dat dit afscheid vooral te wijten is aan de verschillende visies van beide studio’s en dat ze het er niet goed over eens konden worden. Om die reden is besloten om niet samen verder te gaan met het project. Maar Yager zit zelf niet stil, ze zijn momenteel bezig met een flight combat simulator genaamd Dreadnought, en geeft aan hier de komende tijd veel aandacht aan te besteden.