Problemen bij Street Fighter V Beta op PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Problemen bij Street Fighter V Beta op PS4

Uitgever Capcom heeft de servers van Street Fighter V Beta een uur na lancering offline moeten halen, na klachten van gamers. Fans van de serie konden in de nacht van donderdag op vrijdag aan de slag met de beta op de PlayStation 4, maar velen konden niet inloggen. Capcom heeft kort daarop besloten de servers te deactiveren om een oplossing voor het probleem te vinden.

Dertig minuten na de lancering liet Capcom op Twitter al weten dat er veel meldingen waren binnengekomen van gamers die geen toegang kregen tot de beta. Een aantal uur nadat de servers offline waren gehaald was de beta weer deels beschikaar. De training-modus is weer te spelen, maar er blijven problemen met de matchmaking, aldus Capcom. Via Twitter houdt Capcom de spelers op de hoogte van ontwikkelingen. Het is de bedoeling dat gamers vanaf zaterdag kunnen spelen met twee karakters die nu nog niet beschikbaar zijn.

PS4-gamers kunnen in de beta geen vrienden of andere mensen die de beta hebben uitnodigingen. Ook is er volgens Capcom geen ‘local versus’-modus aanwezig. De bedoeling van de beta is dat de online-functionaliteit van Street Fighter V wordt getest. De beta loopt tot 28 juli. Daarna komen er nog twee beta-versies van de game voor de PlayStation 4 en pc.