Xbox One games streamen naar een Windows 10 pc

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One games streamen naar een Windows 10 pc

Binnenkort is Windows 10 beschikbaar voor de consument en dat brengt een aantal mogelijkheden met zich mee, met name voor de console gamer. Want met de Xbox App op een Windows 10 laptop of pc is het vanaf nu mogelijk om Xbox One games te streamen naar je computer. Afgelopen maand werd dit nieuws tijdens de E3 presentatie van Microsoft al aangekondigd alsmede het nieuws dat bepaalde Xbox 360 games toch speelbaar zullen zijn op de Xbox One.

Opmerkelijk feitje hierbij is dat dit alles in eerste instantie als onmogelijk werd bestempeld door de computergigant zelf. Voordat de Xbox One het levenslicht zag, was het zelfs niet mogelijk om fysieke discs af te spelen. Het kon niet anders, aldus Microsoft. Inmiddels weten we wel beter. Evenals het afspelen van een fysiek exemplaar draait Microsoft ook op het gebied van de backwards compatibility 180 graden om. Plotseling lijkt het toch allemaal mogelijk. Uitstekend nieuws voor de bezitters van een Xbox One.

Naast de optie je Xbox One games af te spelen op je Windows 10 laptop of pc zijn er ook een aantal andere updates toegevoegd aan de Xbox app. Zo kun je via de app een party chat starten, worden games die op je laptop of pc staan automatisch toegevoegd aan je game collectie en kun je je opgenomen game fragmenten uploaden zodat je vrienden ze kunnen bekijken. Voor een compleet overzicht van de update kun je hier terecht.