Ubisoft heeft veel vertrouwen in VR

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft heeft veel vertrouwen in VR

Ubisoft president Yves Guillemot heeft het uiterste vertrouwen in de mogelijkheden van virtual reality. Volgens hem kan de technologie achter VR de nieuwe Wii of iPhone worden.

Tijdens een meeting voor investeerders werd Guillemot gevraagd of Ubisoft bezig was met nieuwe software om games te ontwikkelen voor VR. Hoewel meneer Guillemot de vraag niet direct beantwoordde, gaf hij wel een interessant antwoord waarin hij aangeeft vertrouwen te hebben in de mogelijkheden van VR.

“We vinden dat de mensen die werelden creëren de winnaars van de VR-industrie zullen worden. In die werelden zijn er nieuwe manieren om met dingen om te gaan. Wij creëren werelden, dus dat is al een groot voordeel. Wanneer je die werelden maakt kan je de ervaringen aanpassen op verschillende klanten. De wereld van bijvoorbeeld Assassin’s Creed zal in VR volledig anders aanvoelen. Je zou bijvoorbeeld echt moeten zoeken voor iets als een zoektocht voor een voorwerp.”

Guillemot ziet VR dus wel zitten; er zijn immers veel meer dingen mogelijk in games dan dat het nu het geval is. Volgens hem kan VR de nieuwe Nintendo Wii worden, of de nieuwe Apple iPhone, omdat de drempel lager ligt en een groter publiek bereikt kan worden.

“VR is veel toegankelijker dan dat het geval nu is met controllers. Je kan dingen beïnvloeden door met je hand een knop in te drukken of door alleen je hoofd te bewegen. Mensen die controllers met vele knoppen moeilijk of intimiderend vinden kunnen hiermee beter uit de voeten. Zoals met de controller van de Wii of de iPhone van Apple. Er zit veel potentie in en mensen die specialiseren in het creëren van werelden hebben daar een voordeel in.”

Het is niet duidelijk of er dollartekens in de ogen van Yves Guillemot verschenen toen hij deze toespraak hield, maar we weten wel dat Ubisoft met “verschillende VR-projecten” bezig is. De op E3 aangekondigde Trackmania Turbo is de eerste Ubisoft-game die VR zal ondersteunen.