Sega CEO: “We hebben jullie vertrouwen beschaamd”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sega CEO: “We hebben jullie vertrouwen beschaamd”

Het gaat het eens zo grote Sega de laatste jaren niet bepaald voor de wind. De een na de andere game van de uitgever wordt door de media neergesabeld, inclusief de games van Sega’s legendarische boegbeeld Sonic. De kwaliteit van de uitgebrachte games is vaak beneden peil, iets wat de CEO van Sega erkent. 

In een interview met het Japanse blad Famitsu, wat later handig vertaald is door Siliconera, laat CEO Hajime Satomi zich uit over deze trend bij Sega en erkent dat de gamers “verraden” zijn door het bedrijf.

“Ik heb met medewerkers gesproken over hoe Sega moet beginnen met het verbeteren van de kwaliteit. Vooral in de VS en Europa, waar de nadruk nu vooral op planning ligt. Ik geloof dat als we geen kwaliteit kunnen waarborgen, we beter niets kunnen uitbrengen.”

Na deze uitspraken gaf Satomi aan dat Sega echt heeft geprobeerd om een sterke band met de achterban op te bouwen, maar dat de aflatende kwaliteit van de laatste jaren het vertrouwen heeft geschaad.

“We hebben echt ons best gedaan om een wederzijdse vertrouwensband op te bouwen met de oudere fans van Sega, maar als ik zo terug kijk zijn er enkele titels die de afgelopen 10 jaar dit vertrouwen hebben geschaad. Sega stond in de jaren 90 bekend om hun merknaam, maar daarna zijn we het vertrouwen verloren en hebben we alleen nog maar een reputatie over…we willen graag het vertrouwen terugwinnen en wederom een merk worden.”

Het zal vooral de taak worden om de wat oudere fans, die zijn opgegroeid met de Sega-consoles, weer warm te laten lopen voor Sega-producten. Sega heeft bijvoorbeeld de afgelopen jaren al heel wat Sonic-games op de markt gezet, die vrijwel allemaal niet eens in de schaduw van de klassieke Sonic-games kunnen staan. Dat Sega geen gebrek aan inzicht heeft werd goed duidelijk met Alien: Isolation, die wereldwijd hoge cijfers wist te scoren. Of Sega de draad weer weet op te pakken zullen we snel genoeg zien, gezien Satomi heeft aangegeven tijdens de Tokio Game Show een nieuw project voor de consoles aan te kondigen.