Minecon 2015 staat in de recordboeken

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Minecon 2015 staat in de recordboeken

Het daverende succes van Minecraft blijft vriend en vijand verbazen. Velen vinden het geweldig en sommigen snappen de lol er niet van, maar afgelopen weekend heeft de blokkengame van Mojang weer een hoogtepunt te pakken.

Dit weekend was er in Londen de jaarlijkse Minecon beurs die geheel in het teken staat van Minecraft. Het was de zesde editie en tegelijkertijd ook een record editie, want Minecon 2015 heeft maarliefst tienduizend bezoekers weten te trekken uit meer dan 17 landen. Minecon 2015 is daarmee de best bezochte beurs waarin maar één game centraal staat en dit geeft ze een plekje in het Guinness Book of Records. Er waren ook enkele mensen aanwezig van het Guinness Book of Records die de award uitreikten aan Lydia Winters, ‘brand manager’ bij Mojang. Ze bedankte het publiek en noemde ze “officieel fantastisch”.

Minecraft is de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft op alle platformen al meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht wereldwijd. De open-wereld game, waar je door middel van blokjes je eigen levels kan maken, is sindskort overgenomen door Microsoft die wilde plannen heeft voor Minecraft. Zo zagen we op de E3 al dat ze ‘Augmented Reality’ willen toepassen via de HoloLens-bril die in ontwikkeling is.