Mojang kondigt volledige nieuwe Minecraft aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mojang kondigt volledige nieuwe Minecraft aan

In een statement heeft Mojang laten weten dat er een volledig nieuwe versie van Minecraft aankomt. Niet een update voor de normale game, of de versie voor de Hololens, maar een nieuwe versie specifiek voor Microsoft’s Windows 10.

Mojang schreef dat de nieuwe Minecraft net als het origineel in beta-vorm uit zal komen en door de komende jaren heen zal evolueren en verbeteren. De game zal op 29 juli van dit jaar uitkomen, tegelijkertijd met de release van Microsoft’s nieuwe besturingssysteem Windows 10.

“Net als de andere versies van Minecraft zullen alle updates in de toekomst gratis zijn. We zijn jullie aan het verwennen. Echt.”

Zal deze versie van Minecraft er niet meer uitzien als een game van 30 jaar oud? Zullen de onderdelen van deze wereld bestaan uit driehoeken? Details weten we op het moment niet, behalve dat de nieuwe versie voor iedereen gratis is die de game in het verleden al eens heeft gekocht. Voor de mensen die niet in het bezit zijn van Minecraft zal de nieuwe versie $10 kosten, dus hoogstwaarschijnlijk €10.

De nieuwe versie van Minecraft zal, net als het origineel, twee verschillende modes bevatten: Creative en Survival. Tevens zal het ook multiplayer ondersteunen. De game kan bestuurd worden met toetsenbord en muis, maar ook via controllers of een touchscreen. Een ingebouwde opnamemogelijkheid zorgt ervoor dat je jezelf op kunt nemen tijdens het spelen en de game zal een feedbacksysteem krijgen, waarmee je aan Mojang kunt laten weten wat je wel of niet leuk vindt aan de nieuwe Minecraft.