‘Homebrew toegestaan op de Nintendo 3DS’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Homebrew toegestaan op de Nintendo 3DS’

Het is binnenkort toegestaan om zelf op de Nintendo 3DS applicaties en games te maken. De website TTG meldde op basis van een homebrewer dat Nintendo toestemming geeft voor het coderen op de handheld. Die code moet dan wel ‘signed’ worden in een programma van Nintendo.

GTT baseert zich op de computerkenner Artwiz die naar eigen zeggen al een tijdje bezig is met het maken van ‘amazing programs’. De software kan worden ontwikkeld met het programma SmileBASIC dat dit jaar verkrijgbaar is in de Nintendo eShop in zowel de Verenigde Staten als Europa. Een voorloper daarvan, Petit Computer, is eerder al uitgebracht in Japan.

Het toestaan van homebrew is ongetwijfeld een grote stap die Nintendo heeft gezet. Het min of meer openstellen van de handheld voor ontwikkelaars is niet gebruikelijk. Het beschikbaar maken van homebrew is riskant, omdat zo’n stap vaak gepaard gaat met piraterij. Doordat het systeem open wordt gesteld, kunnen hackers ook proberen de beveiliging van het apparaat te omzeilen, waardoor er gedownloade games kunnen worden gespeeld. Hackers hebben echter lange tijd geleden al de beveiliging van de 3DS gekraakt.