Eerste DLC Batman: Arkham Knight onthuld

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Eerste DLC Batman: Arkham Knight onthuld

Warner Bros. heeft de releasedatum bekendgemaakt van de eerste DLC van Batman: Arkham Knight. Al eerder hoorden we dat Batgirl deel uitmaakte van deze uitbreiding, maar veel meer was er nog niet duidelijk. Nu is voor de fans eindelijk de datum en meer over de inhoud van deze DLC bekend.

Het is niet de eerste keer dat we horen dat Batgirl een opwachting gaat maken in deze game. Al eerder werd duidelijk dat zij, inclusief verhaallijn, in DLC terug zou komen, gezien de extra informatie die Warner Bros. destijds deelde over de inhoud van de Season Pass. Er is bekendgemaakt dat Batman-fans niet lang meer hoeven te wachten op deze uitbreiding. Voor gamers die een Season Pass hebben zal deze beschikbaar zijn op 14 juli. Gamers die de uitbreiding los willen kopen moeten nog even wachten; voor hen is hij pas op 21 juli beschikbaar voor ongeveer 6 euro.

De naam van deze uitbreiding luidt: Batgirl: A Matter of Family. De verhaallijn vindt plaats voor de gebeurtenissen in Arkham Asylum en dat zorgt ervoor dat spelers voor het eerst de rol van Batgirl kunnen vervullen. Dit alles speelt zich af in een nieuwe locatie en met meerdere missies, side quests en geheimen. Ook is er een nieuw hackmechanisme beschikbaar om puzzels mee op te lossen. Terwijl je Batgirl bent kun je samenwerken met Robin om speciale combat moves te gebruiken.

Momenteel is deze uitbreiding alleen aangekondigd voor de Xbox One en PlayStation 4, omdat de game op pc nog steeds teveel mankementen vertoont.