Fora Reddit onbereikbaar na ontslag moderator

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Fora Reddit onbereikbaar na ontslag moderator

Een groot deel van de populaire netwerkstite Reddit is op privé gezet, waardoor gebruikers geen toegang meer krijgen tot de fora. Moderators van de zogenoemde subreddits, waaronder het populaire r/gaming, hebben hun fora op privé gezet uit protest tegen het ontslag van een werknemer bij Reddit. Daarover schrijft Eurogamer.

Behalve r/gaming zijn ook onder meer r/GTAV, BioShock, ClashofClans en Elite Dangerous voor buitenstaanders niet bereikbaar. De beheerders willen hun onvrede laten blijken over het ontslag van moderator Victoria, die onder de naam Chooter voor Reddit werkte. Zij werd ontslagen nadat ze een vraaggesprek met de Amerikaanse activist Jesse Jackson had gevoerd. Ze sprak zich ook negatief uit over de toename in het aantal commerciële vraaggesprekken, waarbij het gesprek met bijvoorbeeld een acteur enkel werd aangegaan om bijvoorbeeld een film te promoten.

Het is niet duidelijk of haar uitingen reden waren voor het ontslag. De berichten die Chooter in de laatste 48 uur voor haar ontslag publiceerde zijn van de website gehaald. Honderden subreddits zijn op privé gezet. Het is niet duidelijk hoelang de actie van de moderators zal duren.