Nintendo zal Wii U en 3DS blijven ondersteunen na launch NX

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo zal Wii U en 3DS blijven ondersteunen na launch NX

NX lijkt vandaag het woord van de dag bij Nintendo. Na het gerucht dat de NX misschien al in pre-productie is gegaan, laat de president van Nintendo, Satoru Iwata, aandeelhouders weten dat met de komst ervan de huidige console en handheld van Nintendo niet verwaarloosd zullen worden.

Volgens Iwata zou het namelijk niet slim zijn om dat te doen, gezien dat vanaf een zakelijk perspectief ongunstig zou zijn. Gezien er toch een solide basis is onstaan in het aantal bezitters van een Wii U en een 3DS is het belangrijk om deze in stand te houden, vooral omdat de NX bij nul begint. Iwata zelf legt het als volgt uit:

“NX is een nieuw platform, dus de basis ervan dient zich vanaf nul op te bouwen.

Wanneer de NX uitkomt zal er al een behoorlijk volume van Wii U en 3DS hardware wereldwijd bestaan in de markt, dus vanaf een zakelijke perspectief zou het bijzonder inefficiënt zijn om te stoppen met titels uitbrengen voor de 3DS en Wii U na de launch van de NX.

Wat de Wii U betreft, we zullen doorgaan met vooruitgang boeken. Het is een prioriteit binnen het bedrijf om te denken over hoe we de klanten die dit systeem hebben gekocht zo tevreden mogelijk kunnen houden.”

Dat die laatstgenoemde nu niet bepaald een vlekkeloze reputatie heeft opgelopen is iets wat Iwata niet kan ontkennen. Hij heeft dan ook de hoop uitgesproken dat de NX niet hetzelfde lot ondergaat.

“Ik kan niet ontkennen dat de Wii U zich in de meest ongunstige situatie begeeft.

Ik kan vandaag geen details over de NX delen, maar wat betreft de launch van de 3DS en de Wii U en de tegenvallende voortgang ervan en de onvoldoende support van ontwikkelaars, we proberen de NX aan te bieden volgens een Nintendo-achtige oplossing. Ik dank jullie voor het begrip dat we diverse afwegingen en beslissingen maken om te voorkomen dat hetzelfde gebeurt als met vorige generaties.”