Zonder fans zou The Last Guardian geannuleerd zijn

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Zonder fans zou The Last Guardian geannuleerd zijn

Sony was eigenlijk van plan om The Last Guardian te annuleren, gezien de moeilijkheden die het team had en de lange wachttijd voor de PlayStation 4. Maar dankzij de fans en de media die er maar over bleven schrijven, liet Sony het project doorgaan.

Sinds de onthulling was The Last Guardian al gelijk een lievelingetje van de pers en van mensen van over de hele wereld. Dat is maar goed ook, want het is aan hun te danken dat The Last Guardian er nog steeds aankomt. Sony wilde de game annuleren omdat de game een gigantische vertraging op zou lopen door te wachten op de PlayStation 4. Maar omdat de fans door de jaren heen zo loyaal bleven, besloot Shuhei Yoshida om er toch mee door te gaan.

“Technische problemen terzijde, was de game nog zeer vroeg in ontwikkeling dus leek het ons een goed idee om de game verder te ontwikkelen voor de PS4. We geloofden natuurlijk in de visie van Ueda-san, die net als ik het project graag wilde realiseren. De vele fans en media die maar bleven vragen wanneer The Last Guardian uit zou komen of wanneer er meer informatie erover beschikbaar zou zijn gaf ons de motivatie. Als de fans niet zo geïnteresseerd waren gebleven, hadden we de game allang geannuleerd. Als men er niet meer naar gevraagd zou hebben, zouden we ook geen reden meer zien om door te gaan.”

Na een sabbatical van ruim vijf jaar werd The Last Guardian op de afgelopen E3 weer getoond. De game is nu gepland voor een release in 2016, voor de PlayStation 4.