Warner Bros wist mogelijk van bugs pc-versie Batman: Arkham Knight

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Warner Bros wist mogelijk van bugs pc-versie Batman: Arkham Knight

Warner Bros., de uitgever van het recent uitgekomen Batman: Arkham Knight, wordt ervan beschuldigd al maanden van tevoren geweten te hebben dat de pc versie niet zou werken en vol mankementen zou gaan zitten. Dit is volgens een rapport van Kotaku waarin verschillende bronnen aan bod komen. Deze bronnen zijn mensen die dicht betrokken waren bij de ontwikkeling van de game en zijn grotendeels kwaliteitstesters.

Dit is een vrij grove beschuldiging richting Warner Bros. gezien het bedrijf volhoudt van niets te hebben geweten. In het rapport geeft een tester van de pc port aan dat deze problemen een jaar geleden al bestonden en dat daar in de afgelopen maanden helemaal niets aan verbeterd is. Volgens de bronnen van Kotaku was het in eerste instantie veel moeilijker om de game te laten werken op de PlayStation 4 en Xbox One en heeft ontwikkelaar Rocksteady veel kopzorgen opgeleverd. Uiteindelijk zorgde deze moeilijkheden ervoor dat het overgrote deel van de testers op deze platforms werden gezet waardoor maar een klein percentage overbleef om de game op pc te testen.

Door de lange ontwikkeltijd van de game was het voor de ontwikkelaar op het eind lastig om alle bugs eruit te halen want zodra de game klaar was, was de release datum al erg dichtbij. In deze gevallen besluiten ontwikkelaars en/ of uitgevers vaak om een buitenstaande instantie in te roepen om te testen op bugs, maar Warner Bros was hier tegen. Ze wilden voorkomen dat de verhaallijn zou lekken en er teveel van de game bekend zou worden voor de release datum.

Het laatste wat er is vernomen van Warner Bros. is dat zij bezig zijn om verbeteringen aan te brengen aan de pc port, maar dat de verbeteringen “enorm zijn en wat tijd nodig hebben”.