Nintendo spreekt over Early Access

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo spreekt over Early Access

Nintendo kijkt naar de mogelijkheden voor het in het leven roepen van Early Access voor de Wii U en 3DS. Dat heeft Damon Baker, verantwoordelijk voor de relaties met ontwikkelaars bij Nintendo, gezegd tegen de website Polygon. Het is in de toekomst misschien mogelijk games op de Nintendo-platforms te spelen die nog in ontwikkeling zijn.

‘We hebben nog niets om aan te kondigen, maar ik kan vertellen dat we zeker kijken naar de opties en mogelijkheden’, aldus Baker. ‘Alles is mogelijk. Het belangrijkste lijkt mij is dat we er ons bewust van zijn en er zeker naar kijken.’ Early Access geeft gamers de mogelijkheid games te spelen die in de laatste fase van ontwikkeling zijn. Vaak zijn die titels dan ook een stukje goedkoper dan het uiteindelijke product dat in de schappen komt te liggen. Early Access is populair bij Steam-gebruikers en komt mogelijk binnenkort beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Volgens Baker zou het grote voordeel van Early Access op de Nintendo Wii U en 3DS zijn dat de gamers kunnen worden gezien als beta-testers. De ontwikkelaar kan daardoor zien hoe de game loopt en of het aan de verwachtingen van de gamers voldoet. ‘Er kunnen dus voordelen aan zitten. Toch is het naar mijn idee een gevoelig onderwerp, omdat je nooit geld zou willen vragen voor iets dat nog niet helemaal af is’, aldus Baker.