No Man’s Sky

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
No Man’s Sky

No Man’s Sky is een game die we voor het eerst te zien kregen tijdens de VGX Awards in 2013. Indie ontwikkelaar Hello Games liet een trailer zien waarin we een klein beetje konden zien wat de enorme wereld van No Man’s Sky te bieden heeft. Ook tijdens de E3 2014 werd de game besproken, maar helaas verdween het daarna een beetje naar de achtergrond. Tot de E3 van dit jaar waarin fans beloond werden voor het wachten en Hello Games nog meer game mogelijkheden liet zien.

No Man’s Sky is kort gezegd een adventure game die zich afspeelt in de ruimte. De speler kan zich vrij bewegen in het open universum dat volgens Hello Games uiteindelijk meer dan 18 triljoen planeten zal bevatten met elk zijn eigen flora, fauna en eventuele vijanden. Dit zorgt voor oneindig verkennen en geef toe, we hebben allemaal wel eens gewild dat een game eeuwig zal duren. Ikzelf heb ontzettend veel zin in het verkennen, vooral omdat games tegenwoordig zo kort lijken te zijn.

No Man's Sky 002

Op de E3 liet Hello Games ook een stuk gameplay zien. Er werd gestart in de ruimte waarna een planeet werd uitgekozen om te bezoeken. Het zag er allemaal heel gelikt uit, de beelden waren mooi, het verkennen oneindig en daarnaast waren er geen laadtijden. Voor een game zo ontzettend groot is het bijna wonderbaarlijk te noemen dat laadtijden geen deel uit lijken te maken van de ervaring. Voor een ongeduldige gamer als ikzelf, die lange laadtijden afschuwelijk vindt en het idee heeft dat ze de snelheid uit een game halen, is dit een extra cadeautje op de toch al mooie titel.

Nog een eerder genoemd punt dat ik zeker niet uit deze preview wil laten, is het feit dat wanneer de speler dood gaat er een filosofische tekst in beeld verschijnt. Op zich prima, erg leuk, maar verder niet heel bijzonder. Wat wel erg leuk is, is dat Hello Games bekendmaakte ook citaten van de befaamde Jaden Smith te gaan gebruiken. Ik merk bij mezelf dat ik af en toe op internet toch kijk wat deze jongen nu weer allemaal online heeft gezet, aangezien zijn tweets vrijwel altijd erg onduidelijk en wazig zijn, wat het natuurlijk ook weer erg grappig maakt. Dat No Man’s Sky citaten van hem gaat bevatten is een reden voor mij om van te voren al te grinniken, wetende dat wanneer ik er een zie, ik met een brede lach voor de PlayStation 4 zal zitten.

no mans sky 003

Naast al deze mooie dingen merk ik toch dat ik mezelf af vraag wat het doel van deze eindeloze game is. Natuurlijk het is heel gaaf om al die planeten te zien en het idee dat je dit oneindig kan doen, maar wat is de reden dat je dit doet? Oneindig verkennen en rondvliegen in het heelal lijkt mij op den duur saai worden. Hello Games heeft hier verder ook nog niks over bekendgemaakt; wat het overkoepelende doel of verhaal van de game is, blijft een raadsel. Ik wacht eigenlijk met smart op meer nieuws hierover, zodat ik me wat meer bij dit pareltje kan voorstellen en me eventueel nog meer op deze titel kan verheugen.

Voordat deze titel uit zal komen voor de pc en PlayStation 4 zullen we een tijd verder zijn. Hello Games liet het jaar 2016 vallen, maar heeft verder nog geen vaste release datum waardoor de vraag blijft wanneer hij daadwerkelijk uit komt. Ondanks het gevoel dat de game vooralsnog doelloos lijkt, moet ik zeggen dat ik erg uit kijk naar deze titel. De beelden, geen laadtijden, citaten en oneindige gameplay zorgen ervoor dat dit een titel is die ik heel goed in de gaten ga houden. Wanneer er meer bekend wordt gemaakt over deze game, lees je het natuurlijk hier op Pixel Vault!