Creative director Bungie’s Destiny zegt sorry

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Creative director Bungie’s Destiny zegt sorry

Luke Smith, de creative director van Bungie’s Destiny, heeft zich zoals velen intussen weten niet bepaald populair gemaakt met zijn uitspraken omtrent Destiny’s uitbreiding The Taken King. In een interview met Eurogamer wist hij exact datgene te zeggen wat juist niemand wilde horen, en is daar naderhand zelf achter gekomen. Een verontschuldiging leek hem dan ook niet meer dan gepast.

Het werd plotsklaps een trending topic, de uitspraken van Luke Smith, die het een en ander uit probeerde te leggen over de Destiny uitbreiding en de prijs ervan. Dat de prijs aan de hoge kant lag, en dat zelfs Day One veteranen die al bakken met geld in de game geïnvesteerd hebben gewoon de volle mep moeten betalen en daarmee dubbel betalen voor content, dat was wel hetgene waar de meeste mensen antwoorden op zochten. Dat de uiteindelijke verklaring behoorlijk wat kwaad bloed zette, lag volgens Smith in eerste instantie een beetje aan interpretatie, maar uiteindelijk zag hij zelf in dat die verkeerde interpretatie best begrijpelijk was.

Een ieder die me kent, weet dat ik sarcastisch uit de hoek kan komen, een ieder die zich mijn podcasts herinnert, weet dat ik soms vrij bot ben en iedereeen die me wel eens gezien heeft in een ViDoc weet dat ik nogal ongepolijst ben. Maar, de meeste kennen mij niet.

Het interview met Eurogamer teruglezend en voorstellend dat het een willekeurige ontwikkelaar is van een game waar ik gek op ben, die ontwikkelaar komt nogal over als een klootviool. Maar die klootviool was ik en die woorden maken jullie terecht boos. Het spijt me.

Mijn woorden laten het overkomen alsof Bungie niets om hun trouwste fans geeft, maar dat doen we wel. We luisteren. En we gaan het goedmaken.

 

Inmiddels is het al bekend dat bezitters van Destiny en de vorige twee uitbreidingen, de bonussen van de Collector’s Edition los voor een gereduceerde prijs kunnen oppikken, namelijk €20 in plaats van de €80 van de volledige Collector’s Edition.