PlayStation Vita 4 miljoen keer verkocht in Japan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation Vita 4 miljoen keer verkocht in Japan

De PlayStation Vita heeft in Japan een mijlpaal behaald door in totaal 4 miljoen stuks te verkopen. De handheld van Sony doet wereldwijd niet de beste zaken, maar in het land van rijzende zon is de handheld tamelijk populair en verschijnt de software regelmatig in de top 10 van best verkochte games.

Het komt misschien als een schok, maar de PlayStation Vita is nog steeds iets wat bestaat. Ondanks dat Sony de PlayStation Vita in het westen links lijkt te laten liggen, doet de handheld in Japan nog steeds goede zaken. Volgens de Japanse verkoopcijfers heeft de PlayStation Vita met ingang van deze week 4 miljoen exemplaren in dat land weten te verkopen.

Al moet daarbij wel gezegd worden dat de verkoop van de Vita is samengevoegd met de PS Vita TV. De PSTV heeft daar 166.165 exemplaren verkocht en de Vita heeft daar ruim 3,8 miljoen exemplaren verkocht.

Voor een enkel land zijn dat geen verkeerde cijfers, al is het tegenover de succesvollere 3DS kansloos met 18,8 miljoen verkochte exemplaren. De reden waarom de Vita het tamelijk goed blijft doen is waarschijnlijk omdat de Vita veel Japan-exclusieve titels geniet. Vorige week waren er drie Vita-titels in de top 20 van meest verkochte games en negen in de top 50.