Yu Suzuki licht financiële situatie Shenmue 3 toe

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Yu Suzuki licht financiële situatie Shenmue 3 toe

Sinds Yu Suzuki een paar dagen geleden heeft gezegd dat de Kickstarter voor Shenmue 3 minstens $10 miljoen nodig heeft is het onrustig bij de fans. Ze zijn bang dat als de Kickstarter dat bedrag niet haalt, ze een inferieure game zullen krijgen.

Het is op zich geen verkeerde gedachte na de uitspraak van Suzuki, drie dagen geleden. Suzuki claimde dat om ervoor te zorgen dat Shenmue 3 even goed zal worden als zijn voorgangers, hij minstens $10 miljoen binnen moet halen via de Kickstarter. Hij liet het klinken alsof elk bedrag daaronder zou leiden tot een halfbakken product. Dat er naast Sony ook nog een tweede investeerder (Shibuya Productions) achter het project zit leidde ook tot controversie: hij zou niet transparant genoeg geweest zijn over het project. Suzuki heeft het op zich genomen om de fans gerust te stellen door alles uit de doeken te doen door middel van een update op de Shenmue 3 Kickstarter.

“Ik wist dat Shenmue 3 werkelijkheid kon worden toen ik achter Kickstarter kwam. Om de beste game mogelijk te maken wist ik dat ik ook geld moest krijgen op de traditionele manier. Zowel Sony als Shibuya Productions helpen me om van Shenmue 3 de game te maken die ik voor ogen heb en eentje die even goed wordt als zijn twee voorgangers. Het is niet in goede smaak om te vertellen hoeveel geld ik van de partijen krijg, maar met Shibuya’s geld voor de marketing en Sony’s geld voor het uitgeven van de game, kan ik al het geld van de Kickstarter richten op de ontwikkeling van de game. Geen enkele cent van de backers zal die twee partijen gaan.”

Suzuki wilde nog wel even in gaan op zijn opmerking over de, volgens hem, benodigde $10 miljoen. Met die opmerking bedoelde hij niet dat de game minderwaardig zal zijn als de Kickstarter dat bedrag niet bereikt, maar dat de game minder revolutionair zal worden als zijn voorgangers. Zelfs met minder geld zal het volgens Suzuki nog steeds een waardige opvolger worden. Met die $10 miljoen heeft Suzuki een open-world voor ogen, iets wat natuurlijk meer geld kost, maar iets wat niet noodzakelijk is om er een goede game van te maken.