Fire Emblem Fates ondersteunt homoseksuele relaties

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Fire Emblem Fates ondersteunt homoseksuele relaties

Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwste deel in de Fire Emblem-serie, Fates, homoseksuele relaties zal ondersteunen. In het verleden kreeg Nintendo veel kritiek voor het ontbreken van de mogelijkheid in verschillende games.

In een statement tegenover Polygon geeft Nintendo meer duidelijkheid over de nieuwe mogelijkheid in de game:

We kunnen bevestigen dat Fire Emblem Fates voor de Nintendo 3DS, welke op 25 juni 2015 in Japan wordt gelanceerd en waarvan een release in Europa en de V.S. in 2016 volgt, de mogelijkheid zal hebben voor een homoseksueel huwelijk tussen het hoofdkarakter gemaakt door de gamer en een ander karakter in het spel.

Fire Emblem Fates komt in twee verschillende versies genaamd Conquest en Birthright. In de V.S., net als in Japan, zullen deze twee edities los te koop zijn, waarna een derde versie als download beschikbaar zal worden gesteld in een later stadium. Details over hoe deze drie verhaallijnen in andere regionen beschikbaar worden gemaakt wordt op een later moment aangekondigd.

In de Conquest-editie van het spel zal er een mannelijk karakter zitten waarmee het mannelijke karakter van de speler kan trouwen. Vergelijkbaar zit er in de Birthright-editie een vrouwelijk karakter waarmee de vrouwelijke hoofdpersoon kan trouwen. Beide karakters zullen ook in de derde editie van de game zitten.

Je zal dus goed op moeten letten welke editie van de game je koopt, wil je met een karakter van hetzelfde geslacht trouwen. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan voor ons Europeanen is nog even afwachten.

Nintendo kreeg in het verleden al fikse kritiek over het ontbreken van een dergelijke mogelijkheid. Zo besloot de ontwikkelaar van Tomodachi Life om de mogelijkheid eruit te laten. Dit was volgens de ontwikkelaar geen onderdeel van het ontwerp van de game.