The Evil Within eindelijk fullscreen op console

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Evil Within eindelijk fullscreen op console

The Evil Within, de laatste nieuwe IP van survival horror-legende Shinji Mikami, heeft vanaf de release van de game een smet op het blazoen gekend, zijnde de zwarte balken boven en onderaan je scherm. Of je het nu leuk vond of niet, je zat er aan vast. Maar die tijd lijkt voorbij te zijn sinds de laatste update.

Het was het meest gegeven stukje kritiek op de relatief goed ontvangen game The Evil Within; het letterboxformaat van je scherm. Het moest volgens Tango Gameworks het filmgevoel in de game brengen, maar het bleek bij veel gamers al gauw een bron van ergernis te vormen. Het gebrek aan de optie om deze view uit te schakelen voerde de frustratie dan ook gauw op.

Bezitters van de pc-versie hadden al eerder het genoegen om het beeld op fullscreen te zetten, maar de nieuwe update op de consoles lijkt alles weer vlak te trekken. De optie om je beeldweergave te veranderen is inmiddels van kracht, alsook enkele andere verbeteringen. Zo is de game inmiddels gecapt op 30fps en is de ‘casual’ moeilijkheidsgraad wat verder uitgebalanceerd.