Pc-versie Arkham Knight niet zonder problemen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pc-versie Arkham Knight niet zonder problemen

Slecht nieuws voor de spelers onder ons die van plan zijn om Batman: Arkham Knight aan te schaffen voor de pc: de pc-versie is zeer instabiel. Arkham Knight op de pc schijnt last te hebben van bugs, crashes en de framerate neemt soms dramatisch lage vormen aan.

Bedenk goed of je Batman: Arkham Knight voor de pc wel op de eerste paar dagen wil spelen. Er zijn veel negatieve reactes op het internet te lezen van gebruikers die alles behalve te spreken zijn over de nieuwste Batman-game. Problemen zijn vermeld op Reddit en op de Steam Forums zijn mensen al helemaal ontevreden. Dusdanig ontevreden dat de gebruikersrecensies voor Batman: Arkham Knight geclassificeerd staat als “grotendeels negatief”.

Veel van de problemen zijn ontstaan voor de mensen die de game via Steam al gekocht hebben en de game voorgeladen op de computer hebben staan. Toen de game uitkwam hoefde de game alleen maar unlocked te worden maar tijdens het spelen crasht de game regelmatig of loopt de hele boel vast. Gebruikers melden dat dit opgelost kan worden door de game te verwijderen en opnieuw te installeren, wat het idee achter de pre-load volledig nutteloos maakt.

Maar de problemen houden daar niet bij op. Veel mensen ondervinden dat de game slecht presteert op systemen met lage specs. De game lijkt te kruipen wanneer Batman zijn glide move gebruikt of de Batmobile bestuurt. Andere gebruikers melden dat hoewel ze geen problemen ondervinden die zo drastisch zijn, ze wel af en toe een trage framerate krijgen zonder dat er een logische reden voor lijkt te zijn. Ze zeggen de nieuwste drivers te hebben geïnstalleerd, dus misschien is het probleem te wijden aan bugs.