Bethesda wil geen stripclubdames in Battlecry

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bethesda wil geen stripclubdames in Battlecry

Vrouwen zijn vaak schaars gekleed in games, zeker wanneer het niet logisch is. De dames en heren van Battlecry Studios wilden dat voor Battlecry niet hebben en zorgden ervoor dat hun vrouwelijke personages eruit zien alsof ze thuishoren op een slagveld. En niet in een stripclub.

Bethesda’s free to play multiplayer game Battlecry genoot van veel aandacht tijdens Bethesda’s persconferentie op de E3. Het team achter de game wilde de vrouwelijke personages ontwerpen zodat ze aspirationeel overkomen op mogelijke vrouwelijke spelers. Dit wilden ze bereiken door ze aan te kleden op een manier die logisch is voor een slagveld. De executive producer van Battlecry, Rich Vogel, vertelde dat ze er dus niet uit gaan zien als strippers, zoals in andere games.

“We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke krijgers in onze game en één van de dingen die we wilden doen, was onze vrouwelijke krijgers aspirationeel maken voor de vrouwelijke spelers. De vrouwelijke personages moeten reflecteren wat vrouwelijke spelers leuk zouden vinden en waar ze enigszins trots op kunnen zijn om mee te spelen. In plaats van iets dat je zou zien in een stripclub.”

Vogel geeft hiermee een duidelijk signaal af en bekritiseert de vrouwelijke designs die je soms in andere games vindt. Hoewel steeds meer mensen vinden dat de designs van vrouwen steeds minder sexy moeten zijn, blijven de ‘schaarser geklede’ designs ook hun fans hebben.