Nintendo wilde fans niet frustreren met Zelda-footage

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo wilde fans niet frustreren met Zelda-footage

Weken voor de E3 kondigde Nintendo al aan dat Zelda Wii U geen opwachting op de show zou gaan maken. Tot op het laatste moment werd er getwijfeld of er toch geen nieuwe footage getoond moest worden, maar er werd besloten dat niet te doen. Ze kozen ervoor om de fans niet te frustreren met een game die nog te ver weg is.

De afgelopen E3 was geen succes voor Nintendo, terwijl dat mogelijk wel zo had kunnen zijn. Ruim van tevoren werd al gezegd dat de nieuwe Zelda niet getoond zou worden, al stond er voor het geval dat wel nieuwe footage klaar. Reggie Fils-Aime heeft uitgelegd waarom men er toch van af heeft gezien.

“We geloven er niet in om iets te laten zien dat pas veel later uitkomt. We laten op de E3 graag dingen zien die dat jaar of in het volgende voorjaar uit gaan komen. Op het moment van schrijven is de nieuwe Zelda voor Wii U geen game voor het jaar 2015 en haalt de game het voorjaar van 2016 ook niet. We wilden de consument niet frustreren. We hadden makkelijk punten kunnen scoren door ook maar een klein beetje van de nieuwe Zelda te laten zien, maar om de gamers aan het lijntje te houden door ze een game te tonen die nog ver weg is, is niet netjes.”

Dan zou je je af kunnen vragen waarom Nintendo vorig jaar wél beelden heeft laten zien. Op die vraag had Fils-Aime ook een antwoord klaar: “We dachten vorig jaar nog dat Zelda Wii U nog in 2015 uit kon komen, maar we zaten ernaast.”