Nieuwe Metroid pas op Nintendo’s NX

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Metroid pas op Nintendo’s NX

Mensen die wachten op een nieuwe Metroid-game voor op de Wii U hoeven niet langer meer te wachten. Nintendo heeft aangegeven dat ze niet eens begonnen zijn met het maken van een nieuwe game en dat het ontwikkelen ervan te lang zou duren om hem nog voor de Wii U te laten verschijnen.

Fans waren teleurgesteld om te zien dat er geen echte nieuwe Metroid-game tijdens de recente Nintendo Direct werd aangekondigd. Metroid Prime Federation Force voor de 3DS werd wel aangekondigd maar kon de fans duidelijk niet bekoren. In een gesprek met de producent van de Metroid Prime-serie, Kensuke Tanabe, is naar boven gekomen dat Nintendo niet bezig is met een nieuwe game in de ‘Prime’-serie en dat die ook geen opwachting zal maken voor de Wii U.

“Het is alweer lang geleden sinds de vorige game, maar het zou zoveel content nodig hebben dat het veel werk zou gaan kosten om het te maken. Ik schat dat we dan drie jaar verder zullen zijn. Als we het zouden doen, denk ik dat we het weer bij één planeet houden. In plaats van meerdere planeten (zoals in Metroid Prime 3) lijkt het me interessant om het bij één planeet te houden, waarbij de nadruk ligt op de tijd en dat je dat kunt veranderen.”

Ondertussen is voor de fans dus Metroid Prime Federation Force voor de 3DS aangekondigd. Tanabe heeft hiervoor gekozen omdat hij het verhaal van de Federation verder uit wilde diepen, om het op een later tijdstip weer samen te brengen met Samus.