Square hoopt dat FF7 Remake meer PS4’s verkoopt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Square hoopt dat FF7 Remake meer PS4’s verkoopt

Het lijkt erop dat Square Enix niet alleen de wensen van de fans in acht heeft gehouden toen ze besloten een remake van Final Fantasy 7 te gaan maken. Het Japanse bedrijf hoopt dat die game ervoor gaat zorgen dat meer mensen een PlayStation 4 gaan kopen.

Tetsuya Nomura heeft wat duidelijkheid gegeven waarom Square Enix nu pas aan een remake van Final Fantasy 7 is gaan werken. Het geld ligt namelijk al jarenlang voor het oprapen gezien de vele luidruchtige fans die al jaren vragen om een remake.

“Waarom nu? We hebben op de E3 een aantal titels aangekondigd die naar de PS4 komen. Niet alleen FF15, Kingdom Hearts 3 en World of Final Fantasy, maar ook een nieuwe Star Ocean en meer. In plaats van dat we de remake aan zouden kondigen nadat die titels al in de winkel liggen, vonden we het een leuk idee om gamers iets te geven om naar uit te kijken. Iets wat ze misschien over zou halen om zo snel mogelijk een PS4 te kopen.”

Laat Nomura merken dat hij partijdig is voor Sony’s console? Ja en nee. Hoewel de PlayStation 4 een ongeremd succes is, valt de verkoop van consoles in Japan behoorlijk tegen. De verkoop van consoles is op het laagste punt in twintig jaar. Japan is traditioneel gezien de meest belangrijke markt als het gaat om consoles en tegenvallende cijfers in Japan betekent slecht nieuws voor uitgevers en ontwikkelaars van over de hele wereld. Dat is de reden waarom Square Enix met name de verkoop van de PlayStation 4 wil stimuleren.