Duizenden fans in geweer tegen nieuwe Metroid Prime

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Duizenden fans in geweer tegen nieuwe Metroid Prime

Duizenden fans willen dat Nintendo stopt met het verder ontwikkelen van Metroid Prime: Federation Force, een 3DS-game die gisteren werd aangekondigd. Ze noemen de game een ‘schande’ en de Metroid-serie onwaardig. Met een petitie op Change.org hopen de gamers dat Nintendo de stekker eruit trekt en aan het werk gaat met een waardige Metroid-game.

Vijfduizend gamers hebben de petitie al getekend. ‘Dit is niet de Metroid die we Nintendo hebben gevraagd te maken’, staat in de omschrijving van de petitie. ‘We moeten Nintendo laten weten wat we echt van de game vinden en ervoor zorgen dat ze echt naar hun fans luisteren.’ Metroid Prime: Federation Force is de eerste game in de serie sinds Metroid: Other M, die in 2010 werd uitgebracht voor de Wii. In de trailer lijkt de nieuwe game op een shoot-em-up met een soort voetbal-minigame. Het wijkt daarmee af van de Metroid-serie die het vooral moet hebben van de sfeer, ontdekkingsreizen op onbekende planeten en een islationistisch karakter.

In de petitie wordt geklaagd dat fans lang hebben gewacht op een nieuwe Metroid-game en dat de hoop voor een waardige titel opleefde dankzij de nieuwe technologische mogelijkheden van de Wii U. ‘Wat we in de plaats daarvoor kregen was een schande van een game waar de naam “Metroid” op is geplakt’, schrijft de maker van de petitie. ‘Het heeft geen enkel element van Metroid en het is een respectloze manier om oude en nieuwe fans van de serie te laten zien dat de Metrois-franchise niet dood is.’ Met de petitie roepen de gamers op het ‘gruwel van een spel’ niet uit te brengen. De vijfduizend gamers lijken niet de enige met die mening. De trailer op YouTube wordt overdadig als slecht beoordeeld.