E3 2015 – Nintendo persconferentie – Oude bekenden, nieuwe games

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
E3 2015 – Nintendo persconferentie – Oude bekenden, nieuwe games

Nintendo staat bij de E3 inmiddels bekend als dat grote bedrijf dat geen persconferentie geeft. Net als vorig jaar ging Nintendo weer aan de slag met een livestream, waarbij ze een van tevoren gemaakt filmpje lieten zien. Wist Nintendo, zonder een echte ‘live’-stream, toch te verrassen?

Nintendo begon met de Muppet-versies van Satoru Iwata, Reggie Fils-Aime en Shigeru Miyamoto. De hints naar de eerste game beginnen met een t-shirt, maar uiteindelijk waren alledrie compleet veranderd in de Star Fox-crew. Als eerste game werd Star Fox Zero aangekondigd voor de Wii U. De game komt naar verwachting eind dit jaar en zal third person gameplay op je tv tonen, terwijl je op de GamePad vanuit de cockpit kijkt.

starfoxzero

Daarna vertelde Reggie Fils-Aime kort een verhaaltje, waarin hij noemt dat Codename NX in 2016 meer duidelijkheid gaat krijgen. Daarna werd vrijwel direct overgegaan naar Skylanders, waarbij voor het eerst ook Nintendo-figuren gebruikt kunnen worden. Het gaat in dit geval om Donkey Kong en Bowser. Als unieke feature kunnen de beeldjes niet alleen in de nieuwe Skylanders-game worden gebruikt, maar ook als amiibo’s.

Wat volgde is een nieuwe 3DS-game: The Legend of Zelda: Triforce Heroes. Er is naar mijn mening maar één manier om de game de beschrijven: een handheld-versie van Four Swords Adventure. De game is een co-op en multiplayer game. Anders dan bij Four Swords Adventure sta je nu niet met vier op een rij, maar met maximaal drie bovenop elkaar. Om even in de sfeer te blijven ging Nintendo direct door met de aankondiging van Hyrule Warriors Legends voor de 3DS. Vrijwel hetzelfde als de Wii U-versie, met alle op dit moment bestaande DLC.

th_N3DS_HyruleWarriorsLegends_illustration_01

Dan werd er een nieuwe Metroid-game getoond in een trailer: Metroid Prime Federation Force voor de 3DS. Deze game is gepland voor 2016, maar veel is er verder niet over bekendgemaakt. Direct daarna werd Fire Emblem Fates aangekondigd, ook voor de 3DS en ook voor 2016.

Een heel Japanse trailer volgt van Shin Megami Tensei x Fire Emblem. Veel over de game is er nog niet bekend, maar we zullen deze waarschijnlijk volgend jaar op de 3DS zien. Direct daarna spat de actie ervan af in de trailer voor Xenoblade Chronicles X voor de Wii U. Zonder veel extra informatie behalve de trailers, volgde de trailer voor Animal Crossing Happy Home Designer. Daarna een game die in eerste instantie lijkt op Mario Party, maar dan met Animal Crossing-karakters: Animal Crossing amiibo Festival.

yoshiswoollyworld

Nintendo wil toch even duidelijk maken waar ze echt om geven: Yoshi. Een trailer voor Yoshi’s Woolly World werd getoond en de achtergrond ervan werd uitgelegd. Er werd niet heel veel nieuws of onverwachts over de game verteld, maar wel werd de releasedatum van 16 oktober 2015 genoemd.

Toen was het eindelijk tijd aan de rode loodgieter zelf: Mario & Luigi Paper Jam werd aangekondigd, dat alleen maar te beschrijven is als een combinatie van Paper Mario en de Mario & Luigi RPG-reeks voor de handhelds, voor de 3DS. Deze trailer werd opgevolgd door een nieuwe Mario Tennis voor de Wii U. Ook werd Super Mario Maker getoond, een Mario level creator, die op 11 september 2015 uit zou moeten komen voor de Wii U.

Mario Luigi Paper Jam

En daar stopte de presentatie, een hoop games, maar geen echt grote verrassingen. Nintendo had z’n zaakjes prima op orde maar het was allemaal niet heel verrassend. Gewoon die goede, oude Nintendo-kwaliteit.