100.000 dollar voor kickstarter horrorgame Perception

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
100.000 dollar voor kickstarter horrorgame Perception

De kickstarter voor de game Perception van ontwikkelaar Deep End Games heeft meer dan 100.000 dollar aan donaties opgebracht. Er moet in twee weken tijd nog eens 50.000 dollar worden opgehaald voordat de makers zich volledig storten op de titel. Als dank voor de steun heeft Deep End Games een nieuwe video vrijgegeven.

Perception is een first person horror waar ontwikkelaars van BioShock, BioShock Infinite en Dead Space aan werken. In de game gaat Cassie op zoek naar een verlaten huis in de VS dat bekendstaat als een spookhuis. De hoofdpersoon houdt het hoofd koel en probeert het geheim van het huis te ontrafelen. Daarbij maakt ze gebruik van haar buitengewoon goede gehoor, dat ze heeft omdat ze niet bijster goed kan zien.

In de vrijgegeven video worden ruwe beelden getoond die zijn geschoten door een journalist die ook op onderzoek was uitgegaan. Ze sprak met ‘echte’ bewoners, voordat ze het huis in ging. De journalist wilde de nacht verblijven in het huis, maar werd nooit meer teruggevonden. Haar camera wel, op een strand dat kilometersver verwijderd lag van het huis.

Deep End Games spreekt van een horror-avontuur game met ‘unieke, hide-and-seek gameplay’. Meer informatie over de game is te vinden op de Kickstarterpagina.