Crackdown en Quantum Break niet op E3, wel op gamescom

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Crackdown en Quantum Break niet op E3, wel op gamescom

Crackdown, Quantum Break en Scalebound zullen niet te zien zijn op de E3 in Los Angeles, maar wel op de gamescom in Keulen in augustus. Dat heeft Xbox-chef Phil Spencer laten weten. Er is ‘simpelweg niet genoeg tijd’ om de games naar de Amerikaanse beurs te brengen, gezien de rest van de line-up waar Microsoft mee wil komen.

Ook belooft Spencer met een aantal exclusieve onthullingen van Xbox- en PC-games te komen in Keulen. ‘Omdat we een overvolle line-up van games hebben die we op E3 laten zien, hebben we simpelweg niet genoeg tijd om elk van onze titels de tijd in de schijnwerpers te geven die ze verdienen’, schreef Spencer. ‘We hebben besloten een aantal van onze langverwachte titels te sparen voor de gamescom in augustus.’

Gamers die al een ticket voor de beurs in Keulen hebben bemachtigd kunnen dus in hun handjes wrijven. Spencer spreekt van de ‘beste games line-up in de geschiedenis van Xbox’ voor de Xbox One. Windows 10 is volgens de man bovendien ‘het beste besturingssysteem voor gaming dat we ooit hebben uitgebracht’.

Microsoft wil op de E3 de aandacht richten op zowel de Xbox One, Windows 10 en de Oculus Rift. Games die wel een opwachting maken op de E3 zijn onder meer Halo 5: Guardians, Forza Motorsport en Rise of the Tomb Raider.