Arc System Works koopt Double Dragon-rechten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Arc System Works koopt Double Dragon-rechten

De rechten van alle games van oud-ontwikkelaar Technos Japan zijn gekocht door Guilty Gear-studio Arc System Works. Bekende klassiekers zoals Double Dragon, Super Dodge Ball, River City Ransom en de Kunio-kun-series behoren tot de koop.

Arc System Works is bekend door hun grafisch indrukwekkende fighters Guilty Gear en BlazBlue. Sinds vandaag kunnen ze een paar legendarische titels aan hun rijtje toevoegen. Ze hebben de rechten van alle games gekocht van het bedrijf Million Co. Ltd. Dat bedrijf had op hun beurt weer de rechten van de originele eigenaar en ontwikkelaar Technos Japan gekocht. Technos Japan ging in 1996 bankroet en was verantwoordelijk voor veel hits in de jaren ’80, waarvan Double Dragon ongetwijfeld de meest bekende is. Afgezien van een paar Super Dodgeball-games en het succesvolle Double Dragon Neon deed Million Co. Ltd weinig met de IP’s. Met een voorliefde voor 2D actiegames lijken ze de ideale nieuwe eigenaar van deze klassieke games.

Het is te betwijfelen of Arc System Works niets met de gekochte IP’s zal gaan doen, dus we kunnen in de toekomst ongetwijfeld op z’n minst een nieuwe Double Dragon-game verwachten.