Nieuw aan-Darksiders-gerelateerd project gestart

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuw aan-Darksiders-gerelateerd project gestart

Dat Nordic Games bezig is met een remaster van Darksiders 2 genaamd “The Deathinitive Edition” wisten we al een tijdje. Maar daarnaast is Nordic Games óók bezig met een “groot onaangekondigd project” wat te maken heeft met de Darksiders-IP.

De Darksiders-franchise heeft een turbulent verleden, maar er lijkt goed nieuws aan te komen. Niet alleen heeft Nordic Games (een nieuwe studio met eigenlijk alleen maar ex-Vigil Games werknemers) de rechten gekocht van de Darksiders-franchise, het is de afgelopen twee jaar bezig met de remaster van Darksiders 2. Op zich geen nieuws, gezien het al een tijdje bekend was, maar wat ze verder hebben laten weten is wél interessant. Ze zijn naast de remaster van Darksiders 2 ook bezig met een tot nog toe onaangekondigd groot project wat te maken heeft met de Darksiders-franchise. Fans hopen uiteraard dat dit mogelijk deel drie is van een serie die oorspronkelijk vier delen zou moeten krijgen. Het is alleen wel even wachten, want Nordic Games wil zich voorlopig grotendeels richten op de remaster.

“Het is voor ons het meest belangrijk om zo goed mogelijk te zorgen voor de games waar we écht mee bezig zijn.”

Wat moeten we trouwens verstaan onder de remaster van Darksiders 2? De game zal op 1080p afgespeeld worden, grafische updates krijgen en de gameplay wordt getweaked. Daarnaast zal de remaster alle voorgaande DLC bevatten. Dat allemaal in het vierde kwartaal van dit jaar, voor de PlayStation 4 en Xbox One.