Ninja Theory toont nieuwe game Hellblade

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ninja Theory toont nieuwe game Hellblade

Ninja Theory, de studio achter het recente DmC: Devil May Cry, heeft een nieuwe trailer getoond van hun nieuwe game Hellblade. In de game zal je de controle krijgen over een Keltische krijger met zware psychische problemen. De game zal voor de PlayStation 4 en pc verschijnen.

In de game zal je in de huid, of beter gezegd in het hoofd van Senua kruipen. Getraumatiseerd door een invasie van Vikings heeft de Keltische krijger heel wat te verwerken. De titulaire hel gaat dan ook niet over een locatie, maar over de manier waarop de geestelijke problemen van Senua zich uiten. Volgens Ninja Theory zal de speler dan ook door de ogen van Senua kijken en al haar problemen meemaken.

Ninja Theory heeft besloten om de game onafhankelijk te ontwikkelen. Op deze manier kon de studio de vrijheid krijgen om een onderwerp te benaderen waar nog altijd een taboo op lijkt te liggen, namelijk de geestelijke gezondheid. Ondanks dat het over een gevoelig onderwerp gaat, belooft de studio wel accuraat en met respect voor de verschillende aandoeningen te werk te gaan.

De eerste volwaardige trailer van de game is hierboven te bekijken. De game zal voor de PlayStation 4 en pc verschijnen, al is het nog niet bekend wanneer. Het lijkt erop dat we volgende week meer informatie mogen verwachten over de game. De game werd vorig jaar tijdens de gamescom onthuld, al bleef er toen nog heel veel onduidelijk over het verhaal en de setting van de game.