“Gran Turismo 7 moet nog voor 2017 verschijnen”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
“Gran Turismo 7 moet nog voor 2017 verschijnen”

Als het aan producent Kazunori Yamauchi ligt moet Gran Turismo 7, de PlayStation-exclusieve racing simulator, nog voor 2017 verschijnen. Volgens hem gaan mensen “niet zo lang wachten”. 

Dit liet Yamauchi weten in een interview met het Italiaanse Spaziogames, die hem enkele vragen stelde over de volgende installatie van de beroemde racing simulator. Toen men vroeg of de game in 2017 gaat verschijnen gaf Yamauchi aan dat hij denkt dat mensen niet zo lang gaan wachten op Gran Turismo 7, en dus hoopt dat de game eerder gaat komen.

“Mensen gaan niet zo veel wachten…we hebben het over Gran Turismo, we moeten niet zo lang wachten.”

De Japanner gaf zijn statement in wat kort en gebrekkig Engels, maar wat hij ermee bedoelt is duidelijk. Een keiharde belofte is het overigens niet, gezien kwaliteit boven een vroege releasedatum komt.

Een van de knelpunten van vorige delen wordt ook aangepakt volgens Yamauchi, zijnde de schademodellen. Gran Turismo moet volgens hem met de tijd mee en zich meten met de concurrentie, dus een realistisch schademodel moet worden geïmplementeerd. Ook zal GT7 wat meer premium (gedetaileerde) voertuigen bevatten, die wat meer detail in het interieur en exterieur zouden moeten hebben. Welke voertuigen dit zijn is nog niet gezegd.