Sonic Boom: Fire & Ice aangekondigd voor de 3DS

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sonic Boom: Fire & Ice aangekondigd voor de 3DS

SEGA’s supersnelle blauwe egel en zijn vriendjes zullen deze winter de Nintendo 3DS-gamers weer laten rennen voor ringen in het officieel aangekondigde Sonic Boom: Fire & Ice. Dat deze game is geproduceerd, is nog best opmerkelijk te noemen, gezien de matige tot slechte ontvangst van zijn voorganger.

Sonic Boom: Fire & Ice wordt momenteel ontwikkeld door Sanzaru Games, die ook verantwoordelijk waren voor het behoorlijk slecht ontvangen Sonic Boom: Shattered Crystal en het betere ontvangen Sly Cooper: Thieves in Time. Dat SEGA de stap heeft genomen om deze game te laten ontwikkelen, mag een verrassing worden genoemd: de vorige twee Sonic Boom-titels, Shattered Crystal op de 3DS en Rise of Lyric op de Wii U wisten gezamenlijk nog geen half miljoen exemplaren te verkopen.

De singleplayer van Sonic Boom: Fire & Ice wijkt niet veel af van de traditionele Sonic-formule. Al rennend door het level zul je samen met je vriendjes Tails, Knuckles, Amy en Sticks de snode plannen van Dr. Eggman (ook bekend als Dr. Robotnik) moeten dwarsbomen, maar ook een nieuwe vijand genaamd D-fekt komt om de hoek kijken.

De multiplayer biedt wel een nieuwe feature genaamd Bot Racing, waarin spelers bots kunnen unlocken om daarmee vrienden te kunnen uitdagen in diverse parcoursen.