Broken Sword 5 komt naar de current-gen consoles

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Broken Sword 5 komt naar de current-gen consoles

Het vijfde deel van de bekende point-and-click game Broken Sword, met de subtitel The Serpent’s Curse, zal deze zomer nog op de current-gen consoles verschijnen. De game werd, zoals intussen vele andere games, mogelijk gemaakt door crowdfunding via Kickstarter.

De Broken Sword-serie is momenteel nog één van de weinige point-and-click games die de tand des tijds weet de doorstaan. Al bijna twintig jaar weten de Amerikaanse advocaat George Stobbart en de Franse journaliste Nico Collard gamers bezig te houden met diverse avonturen. In 2012 werd Broken Sword: The Serpents Curse aangekondigd op Kickstarter, waar het in no time het streefbedrag wist te halen en uiteindelijk meer dan acht ton bij elkaar wist te sprokkelen. Eind 2013 zag de game eindelijk het levenslicht op de pc.

Dit jaar zal het eindelijk aan de consolebezitters zijn om het duo door het laatste avontuur te loodsen, waarin een mysterieus gestolen schilderij voor de nodige breinbrekers zal zorgen. Volgens Charles Cecil, CEO van uitgever Revolution Software, zullen de consolegamers worden getrakteerd op een sterk verbeterde versie van de originele game. Zo zou de game grafisch en op audiogebied er vooruit op zijn gegaan en enkele console-specifieke verbeteringen hebben ondergaan.

Wanneer Broken Sword: The Serpent’s Curse exact op de PlayStation 4 en Xbox One gaat verschijnen is nog niet bekend, maar het zal ergens in de zomer van dit jaar zijn.