Mega Man Legacy Collection aangekondigd

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Mega Man Legacy Collection aangekondigd

Goed nieuws voor de nostalgische gamers onder ons, want vandaag is bekend geworden dat de eerste zes Mega Man games opnieuw worden uitgebracht voor de current-gen consoles en pc. De Mega Man Legacy Collection staat voor deze zomer op de planning. Ook is er een 3DS-versie in de maak.

Deze serie Mega Man games wordt door Digital Eclipse opgepoetst met hun eigen Eclipse Engine zodat de games op 1080p gespeeld kunnen worden. Verder blijven de games authentiek en kunnen we dus genieten van de ouderwetse 8-bit stijl van de originele delen. Wel worden er een aantal dingen toegevoegd, zoals challenge modes en worden er een aantal bestaande levels met elkaar gemixt waar je zo snel mogelijk doorheen moet komen. De behaalde tijden worden opgeslagen in een online leaderboard voor het competitieve element.

Om de nostalgie helemaal compleet te maken, wordt er een database gemaakt met alle informatie over elke vijand en komt er een digitaal museum waarin dingen als concept art en memorabilia te bewonderen zijn. De Mega Man Legacy Collection is kortom een groot pakket voor de fans van de serie en met de bovenstaande trailer laten de makers ook de eerste bewegende beelden zien van deze remake die dus nog deze zomer uit zal komen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.