Xbox One met terabyte gespot op Amazon

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One met terabyte gespot op Amazon

Er komt mogelijk een nieuwe versie van de Xbox One op de markt. Op de Amerikaanse website van Amazon staat een productomschrijving van een Xbox One met een interne hardeschijf van een terabyte (1000GB). Hoewel via de website het artikel nog niet gekocht kan worden, staat er bij releasedatum 15 juni.

Voor consoles is de grootte van de harde schijf steeds belangrijker, omdat games tegenwoordig behalve in de winkel ook digitaal gekocht kunnen worden. Vooral de nieuwe titels nemen behoorlijk wat ruimte in en met een terabyte-schijf zou fabrikant Microsoft de gamers tegemoet kunnen komen. Bij de omschrijving van de nieuwe One staat ook dat er een controller met 3,5 mm jack is inbegrepen voor alle headsets. Daarmee zouden de geruchten over de nieuwe controller weleens bevestigd kunnen worden. De nieuwe One komt, als we Amazon mogen geloven, met de Halo: Master Chief Collection.

Het is goed mogelijk dat Microsoft daadwerkelijk de console op 15 juni op de markt brengt of op zijn minst aankondigt. Dat is de dag waarop de Amerikaanse softwaregigant een presentatie geeft van de nieuwste snufjes en games, om de E3 2015 mee af te trappen. Hoe de nieuwe Xbox eruit ziet, en of hij dus mogelijk kleiner is dan de huidige versie, is niet duidelijk. De artikelpagina op Amazon heeft geen afbeelding. Ook is niet duidelijk of de nieuwste versie van de console ook snel verkrijgbaar is in Europa. Op de website staat dat de console alleen leverbaar is voor adressen in de VS of Amerikaanse gebieden, zoals legerbases, in het buitenland.