Brood-simulator I Am Bread komt naar de PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Brood-simulator I Am Bread komt naar de PS4

Ook Sony’s PlayStation 4 zal niet verstoken blijven van absurditeit. Nadat gamers in de huid van een geit konden kruipen in Goat Simulator op de Xbox One kan men binnenkort ook ondervinden hoe het is om een snee brood te zijn op de PlayStation 4 in I Am Bread.

Wat krijg je als je een ontwikkelaar een snee brood en teveel tijd om na te denken geeft? Precies, een simulator waarin wordt stilgestaan bij het wel en wee van een snee brood. Bossa Studios, die eerder verantwoordelijk was voor het even flauwe Surgeon Simulator, wist op de pc van iets futiels als een snee brood een protagonist te maken. In I Am Bread speel je een snee brood wiens doel het is om uiteindelijk geroosterd te worden. Dat dat niet geheel zonder slag of stoot gaat, dat moge duidelijk zijn.

Het is uiteindelijk niet Bossa zelf die de port naar de PlayStation 4 verzorgt maar ontwikkelaar Just Add Water, die eerder ook Oddworld en Gravity Crash ontwikkelde. I Am Bread zal op de E3 gedemonstreerd worden op de PS4. Over een Xbox One-versie is nog niet gesproken.