Pixyul onthult “Racing FPS” genaamd BIOS

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pixyul onthult “Racing FPS” genaamd BIOS

First Person Shooters, oftewel FPS in het kort, is een genre waar veel studio’s zich al aan hebben gewaagd, maar waar weinig van hen echt in weten te vernieuwen. Het Canadese Pixyul, bestaande uit voormalig Ubisoft en Eidos medewerkers, lijkt toch een poging te willen wagen met BIOS.

Echt veel kun je eigenlijk ook niet vernieuwen aan een FPS, het doel is uiteindelijk altijd dezelfde. Hoe je dit doel behaalt lijkt dan ook de enige variabele factor, als we Pixyul mogen geloven. Veel liefhebbers van shooters lijken veel plezier te halen uit “fast paced action”, en laat dat nu juist de drijfveer achter BIOS zijn. Je dient namelijk al schietend de eindstreep te halen, op een zo snel mogelijke manier. Hoe je het einde bereikt, dat maakt niet uit. Als het maar snel is.

De Early Access van de game biedt de speler acht omgevingen, gevuld met 24 verschillende uitdagingen. Uiteindelijk zal het eindproduct een stuk meer verhalende elementen en content bevatten, dat wist Pixyul te melden. Om je vast een goed beeld te geven van de game kun je de bovenstaande trailer bekijken, of de screenshots hieronder

BIOS is vanaf nu verkrijgbaar via Steam voor de zachte prijs van €17,99, al is de game momenteel nog interessanter geprijsd. Wie snel is kan Bios voor €15,29 binnenhalen. Of de game ook naar de consoles gaat komen is momenteel nog niet bekend.