Kickstarter Yooka-Laylee behaalt 1000% funding

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kickstarter Yooka-Laylee behaalt 1000% funding

De ex-Rare mannen kunnen met een gerust hart aan Yooka-Laylee, hun spirituele opvolger van Donkey Kong Country en Banjo-Kazooie, werken. Vandaag haalde hun Kickstarter 1000% funding: tien keer het benodigde bedrag om de Kickstarter, en dus de game, te voltooien.

De mannen achter veel van de meest geliefde platformgames aller tijden komen weer samen als Playtonic Games, in de hoop dat ze wederom een meesterwerk kunnen brengen. Ze brachten het project van Yooka-Laylee naar Kickstarter om te kijken hoeveel interesse er zou zijn voor hun game en om te kijken of ze op die manier het benodigde budget bij elkaar konden krijgen. Playtonic Games vroeg om £175.000, wat gelijk staat aan ongeveer €240.000. De Kickstarter heeft nog dertien dagen op de klok, maar nu al heeft het project meer dan tien keer zoveel geld gekregen als Playtonic Games oorspronkelijk vroeg. Met op het moment van schrijven 58.795 backers komt dat neer op ruim £30/€40 per persoon. Playtonic Games belooft dat het extra geld ten goede zal komen aan DLC die pas ná het afmaken van de game gemaakt zal worden.

Yooka-Laylee was één van de, zo niet dé, snelste op Kickstarter wiens project gefund was. Binnen 35 minuten had Playtonic Games het gewenste bedrag al binnen met daarna nog 60 dagen te gaan. Met bijna €2,5 miljoen op de teller is het indrukwekkend, al is het met dat bedrag nog steeds geen grootgewicht. De Kickstarter van Bloodstained: Ritual of the Night, de spirituele opvolger van Castlevania, heeft nog negen dagen te gaan en heeft momenteel $3.316.787 (€2,94 miljoen) binnen, om maar te zwijgen over Star Citizen, de space-sim die inmiddels $83,7 miljoen binnen heeft gesleept door bijna één miljoen mensen, al is dat bedrag niet alleen via Kickstarter behaald.