Eerste vijf games Video Game Hall of Fame bekend

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Eerste vijf games Video Game Hall of Fame bekend

Gaming heeft voortaan zijn eigen Hall of Fame en de eerste vijf games die een plaatsje in die prestigieuze plek hebben gekregen zullen niet als een verrassing komen.

De eerste vijf games voor de Video Game Hall of Fame zijn bekend en de games die zijn toegevoegd zullen geen hoofden doen keren. De vijf games zijn als volgt:

  • Pong (1972)
  • Pac-Man (1980)
  • Tetris (1984)
  • Doom (1993)
  • World of Warcraft (2004)

Deze vijf zijn de winnaars uit een poule van vijftien. De tien andere games waren Angry Birds, FIFA, The Legend of Zelda, Minecraft, The Oregon Trail, Pokémon, The Sims, Sonic the Hedgehog en Space Invaders. Gek genoeg was Super Mario Bros. niet genomineerd, al kan die (net als alle andere games) altijd nog op een later tijdstip toegevoegd worden. In 2016 zullen er weer vijf games toegevoegd worden.

In feite kunnen alle games toegevoegd worden, zolang ze maar aan het volgend criterium voldoen: “games die over een lange periode populair zijn gebleken en invloedrijk zijn geweest voor de gaming industrie, of voor pop culture in het algemeen.” Een selectie van journalisten en onderzoekers hebben uiteindelijk beslist welke games het beste aan het criterium hebben voldaan.

De vijf games zijn voortaan permanent opgenomen in de Strong’s Museum eGamerevolution exhibitie. Voor meer informatie kan je terecht op de website van het museum.