Rock Band 4 niet naar pc, mede vanwege piraterij

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rock Band 4 niet naar pc, mede vanwege piraterij

In een interview heeft Harmonix laten weten waarom Rock Band 4 (zeer waarschijnlijk) geen pc-versie zal krijgen. Eén van de redenen is omdat Harmonix bang is dat de game een groot slachtoffer zal worden van piraterij en het gebruik van illegaal verkregen liedjes.

Rock Band 4 staat nog steeds gepland voor een release in 2015. De game zal alleen de Xbox One en PlayStation 4 aandoen. Waarom de pc lijkt te worden genegeerd legde projectleider Daniel Sussman uit in een interview. Eén van de redenen is omdat ze denken dat het publiek wat Rock band 4 wil zien, te vinden is op de consoles en niet op de pc. Het publiek wat al eerder heeft geïnvesteerd in voorgaande Rock Band-games zal eerder overstag gaan. Zeker als ze nummers hebben gekocht voor Rock Band 3, die compatible zijn met Rock Band 4.

“Eén van de redenen is omdat de bibliotheek van nummers niet op de pc aanwezig is. Wel op de Xbox en PlayStation. Dus voor de spelers die Rock Band 4 graag willen voor de pc, zijn eigenlijk mensen die nog niet hebben geïnvesteerd en ik weet niet hoeveel mensen daarvan Rock Band hebben gespeeld en bereid zijn het te doen.”

Een oppervlakkige reden, aangezien de mensen die het écht graag willen hebben en de consoles verfoeien, het geld er wel voor over hebben. Maar dat was niet de enige reden. Sussman vertelde ook dat Harmonix bang is voor piraterij van liedjes en de mogelijke gevolgen ervan.

“De andere reden is vanwege veiligheid, om helemaal eerlijk te zijn. Er is iets comfortabels aan de gesloten systemen zoals de Xbox en PlayStation. Dat is iets wat zeer belangrijk is voor onze partners in de muziekindustrie. Niet dat het een onmogelijk te verhelpen probleem is hoor.”

Het is duidelijk: de partners uit de muziekindustrie waar Harmonix mee samen werkt wil niet dat mensen illegaal liedjes gaan importeren. Daar zouden alle partijen geen geld mee verdienen. Maar zoals Sussman door liet schemeren is het niet helemaal uitgesloten dat Rock Band 4 naar de pc komt.