Hoofd Remedy Entertainment vertrekt naar Wargaming

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Hoofd Remedy Entertainment vertrekt naar Wargaming

Matias Myllyrinne, CEO van Remedy Entertainment, heeft aangekondigd dat hij gaat vertrekken bij de studio. Na 15 jaar actief te zijn geweest bij de Finse studio gaat hij aan de slag bij Wargaming.

Volgens Myllyrinne is het na vijftien jaar trouwe dienst mooi geweest en is het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo schrijf hij in zijn afscheidsbrief op de website van de studio:

Dit jaar markeert de twintigste verjaardag van Remedy en ik heb daarvan vijftien jaar voor de studio gewerkt. Ik ben al onderdeel van Remedy sinds 1999 – een hele lange tijd. Het is dus tijd voor mij om verder te gaan. Het is een geweldige rit geweest en nu is het tijd om een nieuw avontuur te beginnen. Toch zal het lastig worden om Remedy te overtreffen.

Myllyrinne ruilt nu het Finse Remedy in voor het Wit-Russische Wargaming. Welke functie hij daar gaat vervullen is nog onbekend. Volgens de nu nog CEO van de Remedy hoeven gamers zich geen zorgen te maken. Het aankomende Quantum Break staat nog steeds op de planning voor 2016.

Het is niet de eerste naam die in korte tijd bij Remedy vertrekt. Oskari Häkkinen, voormalig hoofd van de Alan Wake-franchise, vertrok vorige week bij de studio. Häkkinen heeft zijn eigen studio opgezet, gericht op mobiele games en apps.