XCOM 2 is aangekondigd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
XCOM 2 is aangekondigd

Een vervolg op XCOM: Enemy Unknown is aangekondigd simpelweg genaamd: XCOM 2. Niet te verwarren met de FPS The Bureau: XCOM Declassified, zal XCOM 2 voorlopig alleen de pc aandoen in november van dit jaar.


2K Games en Firaxis hebben vandaag laten weten dat we aan het einde van dit jaar het vervolg op XCOM: Enemy Unknown kunnen verwachten. Het vervolg zal verder gaan waar het eerste deel ophield en zal zich afspelen in een wereld waar de aliens hebben gewonnen. De levels zullen voor het eerst in de serie randomly generated worden, waardoor elke playthrough anders zal worden. Ook zal de speler meer opties krijgen als het gaat om het customizen van je soldaten. Firaxis belooft ook meer opties voor de fanatieke modders. Creative director Jake Solomon van XCOM 2 liet weten dat ze de meningen van de fans hebben laten meetellen.

“De feedback die we hebben gekregen van de enthousiaste XCOM-spelers was van onschatbare waarde voor ons toen we bezig waren met XCOM 2. Het motiveert ons om de gameplay en graphics verder te pushen en een strategiegame nog veel replay-value te geven.”

XCOM: Enemy Unknown was voor de fans een welkome terugkeer naar de roots van de serie. Het was waar de fans op hadden gehoopt, in tegenstelling tot de first person shooter die de andere XCOM reboot, die later tot The Bureau: XCOM Declassified vernoemt zou worden, beloofde. XCOM 2 staat dus voorlopig alleen gepland voor een release op pc, voor november 2015.