Lords of the Fallen krijgt vervolg in 2017

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Lords of the Fallen krijgt vervolg in 2017

Lords of the Fallen, de Dark Souls-achtige RPG, krijgt in 2017 een vervolg. Dit kondigde ontwikkelaar CI Games vandaag aan. Daarbij maakte het ook bekend dat het voor de tweede game niet meer zou samenwerken met studio Deck 13 aan de ontwikkeling.

Lords of the Fallen, welke in oktober 2014 verscheen, werd door CI Games (het voormalige City Interactive) ontwikkeld met de Duitse studio Deck 13. Dit zal echter voor het vervolg niet het geval zijn. Waarom CI Games niet meer samenwerkt, wil / kan / mag Marek Tyminski, hoofd van CI Games, niet vertellen tegenover Eurogamer:

We werken op dit moment niet samen met Deck 13. We zijn het project aan het opstarten en beginnen weer in een concept-fase, maar we zullen zeker met een hoop partners samenwerken.

Op de vraag waarom de studio niet meer samenwerkt met Deck 13, terwijl het wel met andere studio’s samenwerkt, blijft onduidelijk:

Om heel eerlijk te zijn is dat geheim. We hebben over bepaalde dingen gesproken die we na de release van Lords of the Fallen konden doen. Aan het einde van de dag kwamen we echter tot de conclusie dat, vanuit beide kanten, het niet zou gebeuren. Daarnaast hebben ze, zover ik weet, een ander project lopen en daar wens ik ze veel succes mee.

De game staat volgens Tyminski op de planning voor 2017, maar is voorzichtig met een precieze periode. Het origineel heeft voor de studio zeker geen windeieren gelegd: sinds de release in oktober 2014 is Lords of the Fallen ruim 900.000 keer over de toonbank gegaan.