Sony snijdt voorlopig niet in prijs PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony snijdt voorlopig niet in prijs PS4

Wie hoopt een PlayStation 4 goedkoop op de kop te kunnen tikken, komt bedrogen uit. Fabrikant Sony heeft voorlopig geen plannen de prijs van de console te verlagen. Anders dan Microsofts Xbox One is de PS4 nog steeds net zo duur als tijdens de release eind 2013.

De Xbox One is sinds de release in november 2013 twee keer in prijs gedaald. Eerst van 500 naar 400 euro, toen Microsoft besloot de Kinect niet standaard in het pakket te stoppen. De PlayStation 4 is nog net zo duur als tijdens de release in eveneens november 2013: 400 euro. Daar zit voorlopig geen verandering in, omdat Sony niets ziet in prijsvechten met concurrent Microsoft, zei Fergal Gara van Sony UK.

Prijsvechten in welke sector ook kan gevaarlijk zijn, als het een race naar de nul betreft. Wie heeft daar gewin van? We zijn er trots op dat we met een concurrerende prijs de PS4 op de markt hebben gebracht en dat de vraag ernaar hoog blijft. Daarom is de prijs nog steeds hetzelfde. Ja, er zijn zo af en toe promoties waarbij de consument meer waar krijgt voor zijn geld, maar het is geweldig dat we met zo’n prijs hebben kunnen starten en het ermee volhouden.

Het is daarmee onwaarschijnlijk dat Sony binnenkort de prijs van de console verlaagt. Er zijn wereldwijd meer PS4’s verkocht dan Xbox One’s, hoewel de nieuwe verkoopcijfers dicht bij elkaar liggen.