Gearbox niet voor rechter om reclame Aliens

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gearbox niet voor rechter om reclame Aliens

Ontwikkelaar Gearbox Software hoeft niet voor de rechter te komen voor vermeende misleidende reclame voor de game Aliens: Colonial Marines. Dat blijkt uit documenten van de rechtbank die zijn ingezien door de gamesite Polygon. Uitgever Sega moet zich wel verantwoorden in de rechtszaak.

Twee gamers hebben in april 2013 Sega en Gearbox Software voor de rechter gesleept, omdat ze tijdens beurzen filmpjes en demo’s toonden van Aliens: Colonial Marines die veel mooier oogden dan de uiteindelijke game. De gamers wisten bijna met Sega te schikken voor 1,25 miljoen dollar, maar dat ging uiteindelijk niet door. Aanvankelijk ging het om een collectieve rechtszaak, waarbij meerdere teleurgestelde gamers zich konden aansluiten, maar formeel zijn nu alleen de twee gamers de aanklagers.

De Aliens-game kwam in 2013 uit. Volgens de rechtszaakdocumenten heeft medeoprichter Randy Pitchford van Gearbox tijdens de vermeende misleidende demo’s gezegd dat er ‘actual gameplay’ werd getoond. De aanklagers claimen dat de uiteindelijke game grafisch onderdoet voor de demo’s. Ook is het AI-niveau minder goed dan getoond en hadden de demo’s levels die helemaal niet in de uiteindelijke game zitten.