Capcom kondigt Resident Evil 0 remaster aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom kondigt Resident Evil 0 remaster aan

Met de E3 in het verschiet, besluit Capcom al vroegtijdig het feestje te beginnen. Na het succes van Resident Evil HD, zal zijn tegenhanger Resident Evil 0 ook een remaster krijgen voor vrijwel alle huidige consoles.

De remake van Resident Evil was al bijna veertien jaar exclusief aan Nintendo’s GameCube en werd gezien als een van de beste in de serie. Dat veranderde toen de game in februari in HD werd geport naar vrijwel alle consoles. Het bleek een groot succes te zijn waardoor Capcom aankondigde dit vaker te gaan doen. Niet heel verrassend zal Resident Evil 0 (ook voorheen exclusief aan de GameCube) de volgende game zijn die deze behandeling krijgt. Capcom heeft een video uitgebracht waar de producer van het origineel aan het woord is en uitlegt dat bijna iedereen die destijds aan Resident Evil 0 werkte, wederom aanwezig is voor de HD-remaster.

Resident Evil Remake en Resident Evil 0 werden destijds zij-aan-zij voor de GameCube gemaakt en maakten gebruik van dezelfde engine. Zoals verwacht speelt Resident Evil 0 zich af voor de gebeurtenissen in de Arklay Mansion in de bossen van Raccoon City. De HD-remaster van Resident Evil 0 wordt in het begin van 2016 verwacht voor de pc, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation 4.