Hacker LoL bekent 23 misdaden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hacker LoL bekent 23 misdaden

Een Canadese tiener heeft voor de rechter bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan 23 misdaden. Hij was lid van een hackersgroep die vooral spelers van de game League of Legends (LoL) het leven zuur maakte.  De 17-jarige jongen wist bijvoorbeeld het adres van spelers te achterhalen en belde daarop de politie met het advies een inval te doen.

De minderjarige jongen, wiens naam niet wordt genoemd vanwege zijn leeftijd, heeft zich vooral gericht op vrouwen die zijn vriendschapsverzoeken op LoL negeerden of weigerden. Voor sommige slachtoffers belde hij constant de politie (het zogenoemde swatting, waarbij de Amerikaanse politie-eenheid SWAT wordt wijsgemaakt dat er in het huis een misdaad is begaan). Daarnaast stal hij informatie, verstuurde hij ‘sms-bommen’ en hackte hij de email- en Twitteraccounts van slachtoffers. In een van de gevallen maakte hij de politie wijs dat hij zelf op het adres van het slachtoffer was, dat hij zijn ouders had gedood, een bom had en op politieagenten zou schieten als zij naar het adres toekwamen. Ook belde hij een keer de politie met de mededeling dat hij een gezin gevangen hield.

Als internetnaam gebruikte de jongen vooral obnoxious en internetjesusob. Hij werd opgepakt acht dagen nadat hij een videostream had uitgezonden waarin hij voor de camera een nepbom maakte en losgeld probeerde te krijgen van politiebureau’s. De politie kwam hem op het spoor toen hij twee valse bommeldingen maakte. Naar verwachting zal hij eind juni van de rechter te horen krijgen welke straf hem te wachten staat.