Game over scheepsramp Koersk in de maak

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Game over scheepsramp Koersk in de maak

De Poolse ontwikkelaar Jujubee werkt aan een game over de scheepsramp met de Russische onderzeeër Koersk. Het wordt een first person adventure en survival game voor een volwassen publiek. Een trailer werpt een eerste blik op de game.

De Koersk zonk in 2000 in de Barentszzee, nadat het afschieten van een dummy-torpedo was mislukt door een lasfout. Dat leidde tot een explosie en brand, waarna de echte torpedo’s ook ontploften. Alle 118 opvarenden van de onderzeeër kwamen om het leven. De gebeurtenis is omstreden, omdat Rusland een tijdlang buitenlandse hulp weigerde. Ook kwam president Vladimir Poetin van Rusland pas vijf dagen na het incident terug van een skivakantie. Jujubee brandt zijn vingers aan een gevoelig onderwerp door er een game van te maken.

Kursk (de titel van de game, naar de Engelse vertaling van het woord) wordt een game ‘met de nadruk op een zorgvuldig vervaardigd verhaal en een boeiende gameplay’. ‘Kursk zal zeker een game zijn voor een volwassen publiek dat zoekt naar een unieke en cinematische ervaring’, zei Jujubee-baas. ‘Er is veel controverse over het ware lot van de Russische onderzeeër en met onze game hopen we vragen op te roepen en een aantal antwoorden te geven.’

De game moet uitkomen voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. Wanneer is nog niet bekend en ook over de inhoud is nog niets bekendgemaakt. Jujubee is een ontwikkelaar die is opgericht door voormalig medewerkers van CD Projekt Red, Traveller’s Tales en Infinite Dreams. De meest bekende game van Jujubee is Flashout 3D.